• Prázdniny

          • Oznam o zmene jesenných prázdnin

            Jesenné prázdniny budú od piatku 30.10.2020 do pondelka 2.11.2020.

            Vyučovanie v škole začne pre žiakov 1.- 4.ročníka v utorok 3.11.2020 podľa bežného rozvrhu hodín.

            Školské prázdniny budú od piatku 6.11.2020 do pondelka 9.11.2020.

            Vyučovanie v škole začne pre žiakov 1.- 4.ročníka v utorok 10.11.2020 podľa bežného rozvrhu hodín.

             

            Riaditeľstvo školy

             

          • Dodatok k školskému poriadku

          • Dodatok k školskému poriadku

            Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2020/15801:1-A1800  sa tieto body upravujú nasledujúcim spôsobom: Ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. sa predlžuje z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní.

             

            PaedDr. Adriana Vojtelová, riaditeľka školy

          • Oznam

          • Rada by som všetkým rodičom žiakov našej školy poďakovala za dôsledné dodržiavanie zvýšených hygienických požiadaviek, akými sú nosenie rúška, pravidelné umývanie a dezinfikovanie si rúk, obzvlášť sledovanie zdravotného stavu členov spoločnej domácnosti a pri akomkoľvek náznaku ochorenia, ponechanie dieťaťa aspoň pár dní doma.

            Ak sa dozviete, že Vaše dieťa bolo v kontakte s pozitívne testovanou osobou a je označené ako priamy kontakt, bezodkladne dieťa nechajte v domácej 10 dňovej karanténe, oznámte túto skutočnosť triednej učiteľke a pri príznakoch ochorenia kontaktujte lekára a dajte dieťa otestovať, resp. sa zriaďte pokynmi lekára a hygienikov. V prípade pozitívnych výsledkov IHNEĎ túto skutočnosť oznámte triednej učiteľke a riaditeľke školy na:zspohranice@gmail.com.

            Ďakujem všetkým za súčinnosť.

            PaedDr. Adriana Vojtelová

            riaditeľka školy                                                                                  

          • Informácie o preventívnej zubnej prehliadke

          • Informácie o preventívnej zubnej prehliadke

            Vážení rodičia,

            stomatológ MUDr.Kováč oznamuje žiakom  našej ZŠ, ktorí sú jeho pacienti, že preventívna prehliadka bude vykonaná žiakom  v ambulancii dňa 27.10. 2020 o 8,00 hod. Pedagogický dozor nad žiakmi zabezpečí škola. Priniesť kartičku poistenca.

            Tento deň je vyhradený výlučne pre žiakov  našej školy.

          • Organizácia vyučovania a činnosť školy od 15. októbra 2020 do odvolania

          • Organizácia vyučovania a činnosť školy od 15.  októbra 2020 do odvolania

            • Všeobecné informácie pre všetky ročníky

              Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľkou školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby . Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy alebo žiaka školy.

              Do platnosti vstupuje povinnosť nosenia rúška počas celého výchovno - vzdelávacieho procesu aj pre žiakov 1. stupňa.  

              Výnimka z nosenia rúšok bude platiť pre nepočujúcich, autistické deti či deti s mentálnymi poruchami. 

              Všetci žiaci ZŠ sú povinní nosiť rúška nielen v interiéri, ale aj v exteriéri školy, ak je ich vzájomný odstup menej ako 2 metre. 

               Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR číslo: 2020/17294:1-A1810 zo dňa 11.10.2020 vstupujú do platnosti ďalšie pokyny:

              V školskom roku 2020/2021 vo všetkých školách a školských zariadeniach nemožno uskutočniť školské aktivity podľa § 28 ods. 16, § 30 ods. 7 a § 33 ods. 12 školského zákona najmä:

            • výlety a exkurzie,
            • športové výcviky a školské športové súťaže,
            • pobyty v škole v prírode a aktivity školy v prírode,
            • kurzy na ochranu života a zdravia,
            • kurzy pohybových aktivít v prírode,
            • dni otvorených dverí,                                                                                                                                       a to do termínu skončenia výnimočného stavu, núdzového stavu alebo mimoriadnej situácie.                Nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia sa bez ohľadu na farbu semaforu našej školy nebudeme realizovať:
            • kultúrne, umelecké a iné aktivity mimo povinného výchovno-vzdelávacieho procesu
            • rodičovské združenia
            • záujmovú činnosť (pokiaľ to bude možné)
            • zasadnutia rady rodičov, rady školy a pod.
            • Nasledovné aktivity budeme realizovať výlučne  dištančnou formou.

              Telesná a hudobná výchova sa nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia, bez ohľadu na farbu semaforu školy, odporúča realizovať len teoretickou formou.

              Žiaci počas prestávok nevychádzajú z tried a nezdržiavajú sa ani na chodbách, ani na toaletách.

              Meranie teploty a zabezpečenie pedagogického dozoru

              Meranie teploty sa uskutočňuje vždy ráno pred vstupom dieťaťa/žiaka do budovy školy. Meranie vykonávajú pedagogickí zamestnanci podľa rozpisu. Výsledky merania teploty sa nezaznamenávajú.

              Pedagogický dozor sa nad žiakmi vykonáva počas celého dňa a uskutočňuje sa podľa schváleného harmonogramu

              Pedagogický dozor začína: 7,30 hod.

              Rozvrh hodín:

              Rozvrh hodín sa uskutoční podľa platného a schváleného rozvrhu hodín. Dozory počas vyučovania budú zabezpečené podľa rozpisu

            • Záujmové vzdelávanie sa od 13.10.2020  uskutoční výlučne dištančnou formou (pokiaľ to dovoľujú podmienky školy)

              Školský klub detí:

              Prevádzka ŠKD – od 11,40 hod. do 16.30 hod.

              Vstup rodičov do budovy školy nie je povolený!

               

               

               

          • ROZHODNUTIE  ministra školstva platné od 12.10.2020

          • ROZHODNUTIE  ministra školstva platné od 12.10.2020

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) s účinnosťou od 12. októbra 2020 do odvolania rozhoduje takto:

             a) mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v stredných školách podľa § 32 školského zákona s výnimkou školského vyučovania v prvom až štvrtom ročníku osemročného vzdelávacieho programu v strednej škole; riaditelia stredných škôl zabezpečia dištančné vzdelávanie žiakov stredných škôl,

             b) mimoriadne prerušuje poskytovanie výchovno-vzdelávacej činnosti, ubytovania a stravovania v školských internátoch pre žiakov stredných škôl podľa § 32 školského zákona s výnimkou žiakov prvého až štvrtého ročníka osemročného vzdelávacieho programu v strednej škole a žiakov s trvalým pobytom mimo územia Slovenskej republiky,

            c) mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v jazykových školách; riaditelia jazykových škôl zabezpečia dištančné vzdelávanie poslucháčov,

            d) mimoriadne prerušuje skupinové vyučovanie v základných umeleckých školách,

            e) mimoriadne prerušuje prevádzku centier voľného času,

            f) v prevádzke zariadení školského stravovania sa neumožňuje konzumácia jedál a nápojov pre žiakov stredných škôl podľa § 32 školského zákona s výnimkou žiakov prvého až štvrtého ročníka osemročného vzdelávacieho programu v strednej škole,

            g) v stredných školách, v ktorých sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie, sa umožňuje konanie komisionálnych skúšok, rozdielových skúšok a skúšok odbornej spôsobilosti na výkon povolania,

            h) mimoriadne prerušuje záujmové vzdelávanie v školách a školských zariadeniach; riaditelia škôl zabezpečia podľa podmienok a možností záujmové vzdelávanie dištančnou formou,

            i) v školskom roku 2020/2021 vo všetkých školách a školských zariadeniach nemožno uskutočniť školské aktivity podľa § 28 ods. 16, § 30 ods. 7 a § 33 ods. 12 školského zákona najmä 1. výlety a exkurzie, 2. športové výcviky a školské športové súťaže, 3. pobyty v škole v prírode a aktivity školy v prírode, 4. kurzy na ochranu života a zdravia, 5. kurzy pohybových aktivít v prírode, 6. saunovanie, 7. dni otvorených dverí do termínu skončenia výnimočného stavu, núdzového stavu alebo mimoriadnej situácie.

            Na výchovu a vzdelávanie v školách a školských zariadeniach sa primerane vzťahujú ustanovenia príslušných právnych predpisov a rozhodnutí, ak toto rozhodnutie neustanovuje inak.

            Odôvodnenie:

            Na základe návrhov a opatrení Ústredného krízového štábu zo dňa 11. októbra 2020 a vo vzťahu k súčasnému vývoju epidemiologickej situácie spôsobenej šírením ochorenia Covid-19 je dôležité zabezpečiť ochranu zdravia a znížiť tak riziko prenosu tohto ochorenia. V záujme zachovania výchovy a vzdelávania v materských školách, základných školách a školách pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa pristupuje k obmedzeniu výchovno-vzdelávacích aktivít na stredných školách podľa § 32 školského zákona (gymnáziách, stredných odborných školách, stredných športových školách, školách umeleckého priemyslu a konzervatóriách) prezenčnou formou, keďže sa môžu uskutočňovať dištančne. Toto obmedzenie sa netýka škôl a školských zariadení pre žiakov so zdravotným znevýhodnením, praktických škôl a odborných učilíšť, ani žiakov, ktorí získavajú nižšie stredné vzdelanie v rámci osemročného vzdelávacieho programu v strednej škole. Zároveň na všetkých druhoch škôl sa obmedzujú aktivity, ktoré nie sú kriticky dôležité pre výchovno-vzdelávací proces. V prípade praktického vyučovania, odborného výcviku či odbornej praxe u zamestnávateľa je možné naďalej pokračovať v jeho realizácii podľa pandemickej situácie u konkrétneho zamestnávateľa, ak jeho realizácia nevyžaduje ubytovanie žiaka v školskom internáte. V opačnom prípade sa praktické vyučovanie, odborný výcvik či odborná prax môžu realizovať len dištančnou formou.

            Branislav Gröhling minister školstva, vedy, výskumu a športu

          • Aktualizované informácie pre zákonných zástupcov o prerušení dochádzky žiaka

          • Aktualizované informácie pre zákonných zástupcov o prerušení dochádzky žiaka

            Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do ZŠ v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.  

            Riaditeľstvo školy

          • BIELA PASTELKA 2020

          • BIELA PASTELKA 2020

            Milí rodičia a žiaci, aj tento školský rok sa naša základná škola zapája do verejnej zbierky BIELA PASTELKA 2020, ktorou pomôžeme Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Veríme, že spoločne podporíme Úniu nevidiacich a slobozrakých finančným príspevkom. Minimálna hodnota kúpy 1 ceruzky je 1,-€, SMS v hodnote 2,-€ môžete zaslať na číslo 820 už teraz. 

          • ORGANIZÁCIA A PODMIENKY VÝCHOVY A VZDELÁVANIA V ŠKOLSKOM ROKU 2020/2021

          • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v školskom roku 2020/2021 Základnej školy – Pohranice 444

             

            Riaditeľka Základnej školy – Pohranice 444 vydáva pokyn v zmysle pokynov MŠVVaŠ SR zo dňa 18. augusta 2020 (zverejneného na webovom sídle MŠVVaŠ SR) nasledovne:

            Prevádzka a vnútorný režim základnej školy  a školského klubu detí na obdobie školského roku 2020/2021

            Školská dochádzka všetkých žiakov je povinná.

            Prevádzka základnej školy bude v čase od 7,30  hod. do 16,30 hod.

            Pokyn  riaditeľly Základnej školy – Pohranice 444 upravujúci podmienky základnej školy a školského klubu detí na obdobie školského roku 2020/21 vo veciach:

            a/prevádzky a vnútorného režimu základnej školy a školského klubu detí na obdobie školského roku 2020/21

            b/ podmienok a zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov

             

            Zákonný zástupca

              1. Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
              2. Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
              3. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
              4. Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy Zdravotný dotazník a Vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka pred prvým nástupom do školy, na začiatku školského roka (v prílohe) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
              5. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľku školy.
              6. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             

            Organizácia výchovno – vzdelávacieho procesu

              1. Výchovno – vzdelávací proces prebieha v nezmenenej forme. Prípadné zmeny budú aktuálne riešené dodatkom tohto dokumentu a budú zverejnené na web stránke školy
              2. Základná škola – Pohranice 444  v školskom roku 2020/21 neorganizuje  žiadne hromadné akcie, koncerty, besiedky, diskotéky, karnevaly, ŠvP , a spoločné aktivity celej školy, a bude sa riadiť podľa pokynov a odporúčaní ÚVZ SR

             

            Opatrenia školy na  prevenciu nákazy COVID-19

            Opatrenia smerujú ku implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva a sú založené na princípe ROR - Rúško, Odstup, Ruky.

            Rúško je opatrením na obmedzenie priestorovej distribúcie kvapôčok telesných tekutín. Odstup je opatrením smerujúcim k minimalizácii osobných kontaktov a na obmedzovanie skupinových aktivít napr. pri službách žiakom a zamestnancom. Ruky sú opatrenia eliminujúce prenos infekcie z kontaminovaného povrchu na sliznice. Okrem osobnej hygieny sú ďalšími opatreniami aj čistenie kontaktných povrchov a minimalizácia bodov s frekventovaným dotykom.

             

             

            Riaditeľka školy nariaďuje:

              1. Pri ceste do školy sa žiaci riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy v prvom týždni školského roka. Žiaka môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.
              2. Minimalizovanie zhromažďovania osôb pred základnou školou.
              3. Dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy, a to dezinfekčným prostriedkom umiestneným pri vstupoch do budov.
              4. Žiak si v šatni do skrinky odloží rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška).
              5. Žiak si odchádza umyť ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.
              6. Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojej triedy v interných priestoroch školy, kde prebieha výchovno - vzdelávací proces, ak nie je určené inak z nariadenia ÚVZ SR.
              7. Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.
              8. Pedagogickí zamestnanci majú odporučené nosiť rúško alebo ochranný štít pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu, v ostatných prípadoch nosia rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.
              9. V miestnosti, v ktorej sa zdržujú žiaci triedy, je zabezpečené časté a intenzívne priame vetranie

             

            Pedagogickí zamestnanci v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami zabezpečia rozstupy medzi žiakmi pri výchovno –vzdelávacom procese.

            .

            Nástup do školy

             

            Nástup žiakov do ZŠ bude na základe harmonogramu nasledovný:

             

            7,30 – 8,00 hod.          I. stupeň (hlavný vchod) 

             

            Žiaci prejdú náhodným ranným zdravotným filtrom. 

             

            Vstup rodičov do budovy je zakázaný!

             

            Žiak vojde do priestorov školy, kde si vydezinfikuje ruky. Odíde do svojej triedy, kde si môže rúško zložiť. Žiak si do skrinky odloží rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška). Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, aj v externých priestoroch školy.

            Žiak si počas dňa  priebežne umýva ruky podľa pokynov, ktoré sú v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.

             

            Žiak nebude svojvoľne opúšťať triedu, prestávku bude tráviť vo svojej triede.

             

            Pred presunom na obed si žiaci dôkladne umyjú ruky. Na obed sa presúvajú podľa harmonogramu, aby sa predišlo premiešavaniu tried. Stravu vydávajú kuchárky (za pomoci pedagogického dozoru) spolu s čistým príborom. Žiaci si sami jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory.  Po od obedovaní skupiny, zamestnanci kuchyne pozbierajú taniere a vyčistia stoly, pripravia príbor a hlboký tanier na stoly a  až potom nastúpi ďalšia obedujúca trieda.

                                          

            Žiaci, ktorí nebudú prihlásení na obedy a do ŠKD, odchádzajú hneď po vyučovaní domov, prípadne žiaci, ktorí nie sú prihlásení na pobyt v ŠKD, odchádzajú domov po obede.

             

            Školský klub detí

             

            Odovzdávanie detí zákonným zástupcom v ŠKD:

             

            Vzhľadom k tomu, že vstup do priestorov školy je zákonným zástupcom zakázaný, odovzdávanie detí sa bude konať v presne určenom termíne a to o: 13,00 hod., 13,30 hod., 14,00 hod., 14,30hod.,15,00 hod., 15,30 hod., 16,00 hod, 16,30 hod.

            Preto žiadame rodičov, aby pri  nástupe dieťaťa do školy 3.9. 2020 odovzdali pedagogickému dozoru vyplnenú žiadosť do ŠKD, kde bude škola oboznámená s tým, kedy dieťa pripraví a v akom čase odovzdá zákonnému zástupcovi.

             

            Pri podozrení na ochorenie

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí.

             

              1. Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bezodkladne si nasadí rúško a odíde v sprievode vyučujúceho do samostatnej izolačnej miestnosti, ktorý následne kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.
              2. Ak sa u zamestnanca základnej školy alebo školského klubu detí objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľku školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.

             

             

             

             

            V Nitre dňa 26. augusta 2020                                                         

             

                                                                                                                          PaedDr. Adriana Vojtelová

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         riaditeľka školy

            Zdravotny_dotaznik_ZZ.docx

            Vyhlasenie_ZZ_o_bezinfekcnosti.docx

             

          • Úprava postupu, organizácie a podmienok výchovy a vzdelávania v školskom roku 2020/2021

          • Úprava postupu, organizácie a podmienok výchovy a vzdelávania v Základnej škole – Pohranice 444

            od 1. septembra 2020 v zmysle opatrení ÚVZ SR a manuálu MŠVVaŠ

            Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v ZŠ pre

            šk. rok 2020/2021.

            Tento dokument rešpektuje opatrenia a nariadenia ÚVZ SR, ako aj manuál odporúčaní troch úrovní: zelenej, oranžovej a červenej.

            Termíny:

            • Od 2. 9. 2020 bude prebiehať riadne vyučovanie, prevádzka základnej školy bude  v čase 7. 30 - 16.30

             Dochádzka na vyučovanie je povinná.

            • Od 2. 9. 2020 do 14. 9. 2020 budú žiaci prvého stupňa a zamestnanci  školy nosiť rúška v triedach podľa uváženia zákonných zástupcov, nakoľko sú rúška odporúčané
            • K 1. 10. 2020 budú vydané usmernenia ku krúžkovej činnosti.
            • Do 20. 9. 2020 sa nebudú využívať  vnútorné priestory na šport.

            ZELENÁ FÁZA

            • Škola zverejní oznam na vchodových dverách o podmienkach nástupu žiaka do školy.
            • V škole je zriadená izolačná miestnosť.
            • Obsah a formu vzdelávacích a záujmových činností budeme zohľadňovať so zaistením hygienicko-              epidemiologických opatrení. V súlade s možnosťami pedagógovia zabezpečia rozostupy medzi žiakmi.
            • Pri prvom nástupe do práce všetci zamestnanci vyplnia dotazník o zdravotnom stave pred nástupom do                     zamestnania.
            • Pri vstupe do ZŠ bude zabezpečený ranný filter – priebežne a dezinfekcia rúk žiakov zamestnancami školy.
            • V prípade, že u zamestnanca sa objavia príznaky nákazy na COVID-19, bezodkladne si nasadí rúško a informuje o tom riaditeľku školy a opustí pracovisko. Škola bude následne postupovať podľa manuálu druhej -oranžovej úrovne.
            • V prípade, že u zamestnanca sa potvrdia príznaky nákazy na COVID-19, bude škola postupovať podľa manuálu tretej - červenej úrovne.

            Povinnosti zákonného zástupcu

            • Pri prvom nástupe žiaka do základnej školy predkladá zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – podpisuje rodič
            • Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ.
            • Je zodpovedný za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode dieťaťa do ZŠ a odchode dieťaťa zo ZŠ (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Do školy môže priviesť/poslať iba zdravé dieťa. Ak sa ráno sťažuje na bolesti hlavy, nádchu, má kašeľ a pod. nesmie prísť do školy.
            • Svojmu dieťaťu zabezpečí dve rúška (jedno bude v skrinke, alebo v taške vo vrecúšku) a papierové jednorazové vreckovky.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v domácom prostredí, bezodkladne o tejto situácii informuje tr. uč. a riaditeľku školy.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v školskom prostredí, žiak si nasadí rúško, bude umiestnené v izolačnej miestnosti a zákonný zástupca si bezodkladne svoje dieťa príde vyzdvihnúť a škola sa riadi usmerneniami oranžovej fázy.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola u žiaka nariadená detským lekárom alebo príslušným RÚVZ. Za týchto podmienok bude žiak zo školy vylúčený.
            • Ak odprevádza zákonný zástupca svoje dieťa do školy, do budovy školy NEVSTUPUJE!
            • V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy (prevzatie chorého dieťaťa, úrazu) má na tvári rúško a ruky si pri vchode vydezinfikuje.
            • Dodržuje upozornenia zverejnené piktogramami na vchodových dverách a v priestoroch školy.
            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí

            Špeciálne usmernenia (nad rámec zelenej fázy)

            Počas obdobia 2. 9. – 14. 9. škola:

            • neorganizuje hromadné otvorenie školského roka za účasti rodičov s výnimkou prvého ročníka, ktoré sa uskutoční buď v exteriéri školy alebo v prváckych triedach s prekrytím horných dýchacích ciest a dezinfekciou rúk. Ostatné triedy majú otvorenie školského roku  v exteriéri.
            • Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška v triedach, v priestoroch školy budú povinne nosiť rúško. Po 16. 9. budú platiť pre nosenie rúšok pravidlá jednotlivých fáz.
            • Žiaci po príchode do školy prejdú s nasadeným rúškom ku svojej skrinke, kde si zložia svoje oblečenie, topánky, náhradné rúško a odchádzajú do svojej triedy. Pri šatňových skrinkách ani na chodbách sa nezdržiavajú.
            • Aktivity budeme organizovať tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy alebo mimo neho podľa podmienok školy a klimatických podmienok.
            • Žiaci sa nezdržiavajú na chodbách, len v priestore svojej triedy.
            • Telesná a športová výchova sa bude do 20.9. realizovať jedine v exteriéri.
            • Vnútorné priestory na šport sa do 20. 9. nebudú využívať.
            • ŠvP bude možné zorganizovať len po odsúhlasení príslušným RÚVZ.
            • Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.
            • Pedagogický a odborný zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít v exteriéri školy,  podľa svojho uváženia v triede, rúško je  odporúčané v triedach
            • Upratovanie a dezinfekcia toaliet bude prebiehať minimálne 3x denne a podľa potreby, každé vykonanie sanitácie sa zaeviduje. Školníčka/upratovačka bude zodpovedná za dopĺňanie tekutého mydla, jednorazových utierok a dezinfekcie.
            • Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne. Bude tiež zabezpečené pravidelné intenzívne vetranie.
            • Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).
            • Smetné koše nebudú zatvorené (obmedzenie fyzického kontaktu)
            • Rukavice sa budú využívať pri príprave jedla, likvidácii odpadov, dezinfekcii priestorov.
            • Vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť a odporúča sa ich dodržiavanie aj počas obdobia 16. 9. – 23. 9. 2020.

            Úprava vnútorného časového členenia vyučovacieho dňa:

            Rozvrh vyučovacích hodín

             

             

            Vyučovanie sa začína o 08 h  00 min.

             1. hodina         08 h 00 min -   08 h  45 min   

             2. hodina         08 h 55 min -   09 h  40 min

             3. hodina         10 h 00 min -   10 h  45 min 

             4. hodina         10 h 55 min -   11 h  40 min

             5. hodina         11 h 50 min -   12 h  35 min

            Obedná prestávka

             6. hodina         13 h 00 min -  13 h  45 min

             

            Vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu schváleného pedagogickou  radou 26. 8. 2020.

            Ak je v rozvrhu spájanie žiakov dvoch tried, v období 2. – 14. 9. sa tieto nebudú spájať a budú sa učiť samostatne s prideleným pedagógom.

            ŠKD bude prebiehať ako počas bežnej prevádzky školy.

            Stravovanie:

            Stravovanie bude prebiehať podľa vopred pripraveného harmonogramu, s ktorým budú oboznámení rodičia prostredníctvom tr. uč., web. stránky školy, aby nedochádzalo k premiešavaniu skupín.

            Príbory bude vydávať žiakom personál. Žiaci si sami príbor neberú.

            V prípade choroby môže zákonný zástupca prevziať stravu za žiaka len v prvý deň choroby. Nahlásiť, že si pre obed príde, musí do 10. 30, aby sa strava mohla pripraviť do jednorázového obalu. Vlastný obal si rodič priniesť nesmie.

            V prípade neprítomnosti žiaka z iných dôvodov je potrebné odhlásenie prvý deň dopredu tak, ako za bežnej prevádzky ŠJ.

            V prípade podozrenia alebo potvrdenia výskytu ochorenia COVID-19 sa budeme riadiť pokynmi manuálu pod názvom Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v základných školách pre školský rok 2020/2021 – ORANŽOVÁ FÁZA a ČERVENÁ FÁZA.

                                                                                                                                      

            Prerokované v pedagogickej rade  dňa: 26. 8. 2020         

                                                                           PaedDr. Adriana Vojtelová                                                                                                                                                                                          riaditeľka školy

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje